<h2> </h2><p>Είμαστε η σύγχρονη λύση στην οδοντοτεχνική. Με καταρτισμένους τεχνολόγους συνεργάτες στον τομέα της οδοντοπροσθετικής...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.odontotexnitis.com.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Τεχνητές οδοντοστοιχίες

Η τεχνητή οδοντοστοιχία είναι μία σειρά από τεχνητά δόντια από πορσελάνη ή ακρυλικό υλικό και στερεωμένα πάνω σε μία πλαστική βάση που έχει τον ρόλο και την εμφάνιση των ούλων. Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες ανήκουν στην κατηγορία της κινητής προσθετικής και αποτελούν μία καλή λύση από πλευράς κόστους και ταχύτητας αποκατάστασης για εκείνους που πρέπει να αντικαταστήσουν μία ομάδα ή όλα τους τα δόντια στη μία ή και στις δύο γνάθους. Με τη σωστή φροντίδα τόσο της οδοντοστοιχίας όσο και της στοματικής υγιεινής, η τεχνητή οδοντοστοιχία μπορεί να κρατήσει για πολλά χρόνια.

Με τον καιρό όμως η έλλειψη των φυσικών δοντιών οδηγεί στην σταδιακή απορρόφηση του οστού της γνάθου και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξει το σχήμα της επιφάνειας εφαρμογής της βάσης της οδοντοστοιχίας, κι έτσι μετά από μερικά χρόνια αυτή να μην εφαρμόζει σωστά. Γιαυτό σε εκείνη την περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσαρμογές προκειμένου η τεχνητή οδοντοστοιχία σας να εφαρμόζει και πάλι σωστά. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται αναγόμωση οδοντοστοιχείας.

Ανάλογα με το πρόβλημα του ασθενούς οι τεχνητές οδοντοστοιχίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

  •     Τις Ολικές οδοντοστοιχίες οι οποίες αντικαθιστούν όλα τα δόντια σε μία από τις δύο ή και τις δύο γνάθους.
  •     Τις Μερικές οδοντοστοιχίες οι οποίες αντικαθιστούν μία σειρά δοντιών και στηρίζονται με ακρυλικά άγκιστρα ή στα φυσικά δόντια.
  •     Τις επένθετες οδοντοστοιχίες οι οποίες μπορεί να είναι είτε ολικές είτε μερικές και είναι σημαντικά πιο σταθερές και άνετες από τις κλασσικές οδοντοστοιχίες γιατί στηρίζονται σε φυσικά δόντια ή οδοντικά εμφυτεύματα. Οι επένθετες οδοντοστοιχίες δίνουν λύση σε εκείνους που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις κλασσικές.
  •     Τις άμεσες οδοντοστοιχίες οι οποίες τοποθετούνται αμέσως μετά την εξαγωγή και τις συμβατικές που τοποθετούνται αφού περάσει λίγος καιρός από την εξαγωγή.

 

 


Σταθερό:   2104933520

Κινητό:     6976494970